• Посилання скопійовано

Уряд зобов'язав вебсайти із продажу е-сигарет перевіряти вік відвідувачів

Мінцифрі доручено забезпечити попередню ідентифікацію віку користувача вебсайту продажу е-сигарет з використанням документа, що посвідчує особу, з мобільного додатка Порталу Дія (Дія)

Уряд зобов'язав вебсайти із продажу е-сигарет перевіряти вік відвідувачів

Вебсайти виробників та імпортерів електронних сигарет та систем нагрівання тютюну перевірятимуть вік відвідувачів. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України 11 серпня 2023 року. До переліку таких сайтів потрапляють сторінки, які містять інформацію про продаж, обслуговування та комплектуючі тютюнових та нікотиновмісних виробів. Повідомляє Мінекономіки.

Вхід на сайти із продажу тютюнових систем та електронних сигарет здійснюватиметься за документами, які підтверджують вік відвідувача. Система ідентифікації розроблятиметься. 

Відповідну постанову урядовці розробили на виконання вимог Закону № 1978 щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну.

Впровадження кращих практик ЄС сприятиме захисту дітей та молоді від шкідливого впливу тютюнових виробів, обмежить доступ до них та використання їх неповнолітніми.

При цьому Тарас Мельничук зауважив, що Міністерству цифрової трансформації доручено забезпечити попередню ідентифікацію віку користувача вебсайту з використанням документа, що посвідчує особу, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»