• Посилання скопійовано

Які податкові та митні реформи запропонував впровадити в Україні Уряд США?

У переліку запропонованих Урядом США реформ, які прямо повʼязані з Комітетом ВРУ з податкової політики, є великий блок, пов’язаний з реформою митниці, перезапуском БЕБ. Але змін у роботі ДПС вони поки що не передбачають

Які податкові та митні реформи запропонував впровадити в Україні Уряд США?

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі розмістив зміст переліку реформ, запропонованого Урядом США.

Він підкреслив, що цей документ - для обговорення. 26 вересня відбулось шосте засідання Керівного комітету міжвідомчої Координаційної Платформи донорів України, для обговорення на якому й було запропоновано бачення США щодо пріоритетів реформ на найближчі півтора року.

Україна зараз починає адвокацію необхідності залучення 42,8 млрд дол. зовнішнього бюджетного фінансування на 2024 рік, більша частина з якого наразі негарантована.Від ритмічності та повноти цієї допомоги залежатиме наша спроможність виплачувати зарплати бюджетникам, пенсії, підтримувати освітній процес, надавати медичні послуги.

З початку війни і станом на тепер донори вже надали майже 65 млрд дол. тільки прямої бюджетної підтримки. За оцінками Ukraine support tracker, уся допомога (фінансова, військова, гуманітарна), включно з оголошеними зобов’язаннями на 1 серпня, становила 230 млрд євро.

Зв'язок надання цієї допомоги із проведенням реформ та аудитом витрачання коштів посилюється, і це правильна, об’єктивна історія. Бо політики є підзвітними перед своїми виборцями й платниками податків.

Значна кількість пунктів реформ у переліку від Уряду США перегукується з уже взятими зобов’язаннями в Меморандумі з МВФ та Угоді про надання макрофінансової допомоги ЄС.

Є реформи, які прямо дотичні до роботи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Є великий блок, пов’язаний з реформою митниці, перезапуском БЕБ, які мною як Головою комітету не лише підтримуються, але й активно просуваються у вигляді законодавчих ініціатив, - пише Гетманцев.

Гетманцев звернув увагу на відсутність у складі першочергових реформ податкової. З боку партнерів це позитивна оцінка останніх двох років роботи керівництва служби, спрямованих на реформування ДПС зсередини: і жорсткий антикор, і діджиталізація, що врешті зрушила з місця, це й зміщення акцентів податкового контролю з тотального контролю на ризикоорієнтований підхід.

Окремо він підкреслив, що реформа ДПС потрібна, але йому очевидно, що вона точно проводиться і проводиться успішно.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»