• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла законопроєкт про підтримку книгарень та книжкові сертифікати

22 травня ВРУ було прийнято у ІІ читанні законопроєкт № 11251, який передбачає субсидії на оренду приміщень для книгарень, а також запроваджує видачу книжкових сертифікатів

ВРУ прийняла законопроєкт про підтримку книгарень та книжкові сертифікати

Народні депутати 299 голосами остаточно ухвалили законопроєкт № 11251, який передбачає субсидії на оренду приміщень для книгарень, а також запроваджує видачу книжкових сертифікатів.

Про це повідомила одна з ініціаторок законопроєкту, заступниця голови фракції «Слуга Народу» Євгенія Кравчук.

«Видача сертифікатів на придбання книг та субсидії на оренду книгарням запрацюють. Всі ці речі вже забюджетовані, додаткових витрат з державної казни не буде», – пояснила Кравчук.

За її словами, з 2024 року книжкові сертифікати на суму 908 грн отримають 18-річні українці, а з припиненням воєнного стану – також один із батьків при народженні дитини.

«Скористатися цим правом можна буде протягом одного року і зробити це буде ще простіше – через Дію», – зазначила парламентарка.

Вона додала, що в суспільстві є запит на ці послуги. Зокрема, частка людей, які читають щодня, збільшилася з 8% до 17% у період з 2020 до 2023 року. Також зросла популярність книг українською мовою – з 32% до 54%.

Крім того, законопроєкт передбачає чіткий порядок надання субсидій на оренду приміщень для книгарень.

«Тепер можна буде здавати належним чином завірені копії потрібних для субсидії документів. Також встановлені чіткі строки розгляду заяв – 10 днів, і 5 днів передбачено на оприлюднення результатів. Ми не тільки підтримаємо видавничу галузь, а й популяризуємо українську книжку», – підсумувала Кравчук.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»