• Посилання скопійовано

єЧерга: вперше опублікували відкриті дані про пасажирські перевезення

Мінінфраструктури опублікувало відкриті дані про перетин кордону автобусами, які реєструвалися через сайт або застосунок єЧерга. Система єЧерга дає змогу перевізникам скористатися електронною чергою

єЧерга: вперше опублікували відкриті дані про пасажирські перевезення

Мінцифри зазначає, що новий набір даних дає змогу проаналізувати завантаженість пунктів пропуску й моніторити пасажирські потоки.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України опублікувало відкриті дані про перетин кордону автобусами, які реєструвалися через сайт або застосунок єЧерга. Набір даних доступний для перегляду й завантаження на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних.

Система єЧерга дає змогу перевізникам скористатися електронною чергою для перетину кордону та зменшити час очікування перед пунктом пропуску. Наразі вона діє в 28 міжнародних автомобільних пунктах пропуску, на 20 з них можна вибрати часовий слот для перетину кордону.

Згідно з відкритими даними єЧерги, за серпень 2024 року:

  • автобуси перетнули кордон 15 708 разів;

  • послугою скористалися 6 384 українські перевізники та 3 270 іноземних;

  • найпопулярнішими країнами для перетину кордону стали Польща (8 179), Румунія (3 335), Молдова (2 288).

Оприлюднені відкриті дані дають змогу транспортним компаніям перевіряти завантаженість пунктів пропуску й забезпечувати комфорт пасажирів. Крім того, за допомогою реєстру держава має змогу моніторити пасажирські потоки, розподіляти навантаження на кордоні, верифікувати міжнародні маршрути. Опубліковані дані не містять інформації, що може загрожувати національній безпеці України. 

Упровадження єЧерги підвищує прозорість процесу перетину кордону, сприяє впорядкуванню міжнародних перевезень, усуває корупційні ризики в роботі недоброчесних транспортних компаній.

Проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури в співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою і Державною прикордонною службою завдяки проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа. 

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»