• Посилання скопійовано

Google введе податки для блогерів на YouTube

Якщо блогер не передасть AdSense інформацію до кінця травня, усі його доходи від YouTube будуть обкладатися податком за ставкою до 24%

Google введе податки для блогерів на YouTube

OBOZREVATEL розповідає, що Google з червня має намір почати утримувати прибутковий податок з блогерів на YouTube.

Зокрема, компанія буде оподатковувати кошти, отримані каналами від перегляду відео в США. Про це повідомляється на сайті Google.

Йдеться про прибуток в тому числі від переглядів реклами, сервісу YouTube Premium, cуперчату і спонсорства. Блогери повинні до 31 травня надати податкову інформацію сервісу Google AdSense.

Розмір податкової ставки варіюється від 0 до 30% в залежності від того, чи є між країнами угода про уникнення подвійного оподаткування.

Якщо блогер не передасть AdSense інформацію до кінця травня, усі його доходи від YouTube будуть обкладатися податком за ставкою до 24%. Податок буде утримуватися з усієї суми, а не тільки з доходу, який отриманий за рахунок перегляду контенту в США.

Майбутній збір Google пов'язаний зі змінами в законодавстві США, згідно з якими компанія зобов'язана брати податки з доходів авторів каналів від американських глядачів.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Верховна Рада хоче ввести механізм, який зобов’яже світові інтернет-корпорації, котрі працюють в Україні, сплачувати податки до державного бюджету. Зокрема відповідні норми прописані в законопроєкті №4184.

Джерело: Обозреватель

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»