• Посилання скопійовано

Правила обрання основного виду діяльності при реєстрації СГ: рекомендації від ДПС

ДПС рекомендує привести у відповідність основний вид діяльності, заявлений при реєстрації (згідно з ДК 009:2010) до фактичного виду діяльності, що здійснюється платником

Правила обрання основного виду діяльності при реєстрації СГ: рекомендації від ДПС

Головне управління ДПС у м. Києві, з метою належного адміністрування податків і зборів, які встановлені Податковим кодексом України (далі – ПКУ), іншими нормативно-правовими актами та з метою створення сприятливого податкового середовища, повідомляє, що основні засади господарювання в Україні визначені Господарським кодексом України (далі – ГКУ).

Згідно з ч. 1 ст. 19 ГКУ суб'єкти господарювання мають право без обмежень самостійно здійснювати господарську діяльність, що не суперечить законодавству.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 ГКУ, підприємництво здійснюється на основі, зокрема:

  • вільного вибору підприємцем видів підприємницької діяльності;
  • самостійного формування підприємцем програми діяльності, вибору постачальників і споживачів продукції, що виробляється, залучення матеріально-технічних, фінансових та інших видів ресурсів, використання яких не обмежено законом, встановлення цін на продукцію та послуги відповідно до закону;
  • комерційного розрахунку та власного комерційного ризику.

Класифікація видів економічної діяльності (далі – КВЕД ДК 009:2010) затверджена наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 №457.

Основне призначення Класифікації видів економічної діяльності – визначити та кодувати основні та другорядні види економічної діяльності юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців.

Основний вид діяльності –це вид діяльності суб’єкта , на який припадає найбільший внесок у валову додану вартість (або інший визначений критерій).

Другорядні види економічної діяльності – це будь-які інші (крім основного) види економічної діяльності.

Враховуючи вищевикладене та з метою забезпечення достовірності інформації в базах даних ДПС, Головне управління ДПС у м. Києві рекомендує привести у відповідність основний вид діяльності, заявлений при реєстрації (згідно з Класифікацією видів економічної діяльності ДК 009:2010 Національного класифікатора України) до фактичного виду діяльності, що здійснюється платником.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»