• Посилання скопійовано

Гетманцев розповів про підвищення податків заднім числом

За словами Гетманцева, Верховна Рада була змушена підвищити податки заднім числом через «виключність обставин». І хоча він знає, що це порушення правил, вважає таке підвищення конституційним

Гетманцев розповів про підвищення податків заднім числом

Верховна Рада змушена була підвищити податки заднім числом через «виключність обставин».

Про це в інтерв'ю ЕП розповів Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. 

«У вересні-жовтні ми були перед дилемою: або вводимо в дію закон з листопада і піднімаємо ставки ще більше (бо сума потреби нікуди не дівається), або все ж таки робимо це першим жовтня. Ну і з цих двох дуже-дуже поганих рішень обрали те, яке нам здалося менш поганим», – сказав Гетманцев.

«Я б не хотів тут юридичних дискусій, бо вони мене дискредитують. Чому? Бо я все ж таки доктор юридичних наук, і я точно знаю, що це порушення. Тобто так робити не треба», – зазначив нардеп.

Водночас, за його словами, якщо зняти питання про конституційність або неконституційність, то закон конституційний.

«Є рішення, яким Конституційний Суд протлумачив, що означає зворотна дія в часі. І він зазначив, що це стосується тих випадків, коли норми регулюють відносини, які розпочалися і були завершені до дати набуття чинності норми», – наголосив Гетманцев. 

«Якщо ми говоримо про третій чи четвертий квартал, то тут відносини точно не завершені. Але дійсно, це погане рішення. Тобто тут у нас немає дискусії», – додав Голова податкового комітету Верховної Ради.

***

Всі новини на тему законопроєкту №11416-д можна переглянути тут.

***

Читайте також: УВАГА! Розблоковано підписання закону про підвищення податків

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь