• Посилання скопійовано

Реалізація підакцизних товарів: як звітувати?

До якого контролюючого органу повинні подавати податкові декларації та сплачувати акцизний податок СГ, які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів, в тому числі які перебувають на обліку в Офісі великих платників податків ДФС у зв’язку з реорганізацією органів ДФС?

Реалізація підакцизних товарів: як звітувати?

ДФС у підкатегорії 116.07 «ЗІР» нагадує, що суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, в тому числі не за основним місцем перебування на обліку, повинен подавати податкові декларації з акцизного податку до контролюючих органів, які територіально обслуговують адміністративно-територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу таких товарів.

Сплата акцизного податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який перебуває на основному обліку в Офісі великих платників податків ДФС, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, в тому числі не за основним місцем перебування на обліку, має стати на облік за неосновним місцем обліку у контролюючому органі або його територіальних підрозділах щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням контролюючого органу, що здійснює супроводження великих платників податків, або його територіальних підрозділів об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність такого великого платника податків, та подавати податкові декларації з акцизного податку до вказаних контролюючих органів.

Сплата акцизного податку відбувається до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів. 

***

Читайте також: Реалізація електронних сигарет: чи оподатковується акцизним податком?

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»