• Посилання скопійовано

Роздрібна торгівля нафтопродуктами здійснюватиметься за оновленими правилами

Кабмін виклав у новій редакції Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами

Роздрібна торгівля нафтопродуктами здійснюватиметься за оновленими правилами

Кабмін постановою від 04.12.2019 р. №1159 виклав у новій редакції  Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами.

Ці Правила визначають порядок роздрібної торгівлі пальним, оливами, мастилами (далі — нафтопродукти), розфасованими нафтопродуктами, а також регламентують вимоги стосовно дотримання прав споживачів щодо належної якості нафтопродуктів, безпеки для життя та здоров’я споживачів і рівня торговельного обслуговування.

Поширюються вони на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку. Натомість не поширюються на роздрібну торгівлю скрапленим вуглеводневим газом для побутових потреб.

У Правилах прописано, що роздрібна торгівля нафтопродуктами здійснюється за наявності у суб’єкта господарювання відповідних документів дозвільного характеру та ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Торгівля нафтопродуктами, призначеними для відпуску споживачам, здійснюється через мережу автозаправних станцій, автогазозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.

Забороняється торгівля нафтопродуктами на автозаправних станціях, автогазозаправних станціях, в автогазозаправних пунктах безпосередньо з автоцистерн.

Торгівля нафтопродуктами (крім бензину, дизельного палива, скрапленого вуглеводневого газу) у дрібній розфасовці може здійснюватися через об’єкти роздрібної торгівлі (далі — пункти продажу нафтопродуктів).

Також постановою №1159 внесено зміни до:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»