• Посилання скопійовано

Підвищення акцизу на тютюн без зменшення нелегального ринку призведе до більшого зростання тіні, – Гетманцев

На цьому наголосив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцев під час пресконференції щодо детінізації тютюнового ринку 20 лютого

Підвищення акцизу на тютюн без зменшення  нелегального ринку призведе до більшого зростання тіні, – Гетманцев

Підвищення акцизу на тютюн без зменшення рівня нелегального ринку призведе до ще більшого зростання тіньового сектору.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева під час пресконференції щодо детінізації тютюнового ринку 20 лютого.

«Все, що ми обговорюємо з приводу зрівняння ставок з рівнем ставок в ЄС, індексації цін до європейських тощо – все це доцільно обговорювати, коли наш нелегальний ринок буде меншим хоча б в два рази, ніж зараз. Бо інакше, якщо ми не вирішимо питання істотного зменшення нелегального ринку тютюну, а будемо навпаки щось підвищувати – ми отримаємо такий рівень нелегального ринку, який взагалі ніколи не поборемо», – наголосив Гетманцев.

Тому, на його переконання, сьогодні пріорітетним для влади завданням є саме подолання тіні на тютюновому ринку.

«Це те, що ми робимо по всім галузям. Але саме в тютюновій сфері ми зіткнулись з найбільшим рівнем супротиву, корупції та зухвалістю злочинців», – додав він.

 

Нелегальний ринок сигарет

Нагадаємо, нелегальний ринок сигарет в Україні за 2023 рік сягнув 21,8%. Це є абсолютним рекордом за весь час.

Всього втрати бюджету експерти оцінюють у 23,5 млрд гривень на рік.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»