• Посилання скопійовано

Земельний податок за нежитлові приміщення - як сплачують підприємці-спрощенці

Наказ ДПСУ від 23.11.2012 р. №1051 "Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо плати земельного податку власниками нежитлових приміщень, платниками єдиного податку – фізичними особами – підприємцями"

Земельний податок за нежитлові приміщення - як сплачують підприємці-спрощенці

Якщо право власності на земельну ділянку оформлене на фізичну особу (фізичну особу – підприємця) і земельна ділянка використовується ним для провадження господарської діяльності (магазин, СТО, тощо), то такий підприємець (платник єдиного податку) звільняється від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з земельного податку (з врахуванням пп. 291.5.3 ПКУ).

Це ж стосується і ситуації коли підприємець провадить діяльність із здачі в оренду майна і земельної ділянки - коли  наймачеві надається право користування земельною ділянкою, на якій знаходиться будівля або капітальна споруда, а також яка прилягає до них. 

Автор: Катеринец Наталья

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»