• Посилання скопійовано

Коли фізособи мають право на пільги з податку на нерухомість?

Раз на рік кожна фізособа може скористатися пільгою з податку на нерухомість

Коли фізособи мають право на пільги з податку на нерухомість?

ДФС у Луганській області нагадала, що фізична особа-власник нерухомості має право на зменшення бази оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у його власності для:

  • квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;
  • житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;
  • різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток) – на 180 кв. м.

Відповідне зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік) згідно пп. 266.4.1 ПКУ.

При цьому пільги з податку для фізичних осіб не застосовуються до:

– об’єкта/об’єктів оподаткування, якщо площа такого/таких об’єктів перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої пп. 266.4.1 ПКУ;

– об’єкта/об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).

Таким чином, якщо фізична особа є власником квартири площею (наприклад) 310 кв. м, вона не може скористатися пільгою, оскільки площа квартири перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі (60 кв. м х 5 = 300 кв. м).

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»