• Посилання скопійовано

Платникам ПДВ не потрібно документально підтверджувати дату надходження податкової накладної!

Платник ПДВ у разі отримання податкової накладної протягом 365 календарних днів з дати її виписування має право включити суму ПДВ за такою податковою накладною до складу податкового кредиту без документального підтвердження. Такі ж самі правила діють для платників, які застосовують касовий метод, протягом 60 календарних днів з дати оплати отриманих товарів/послуг. Для банківських установ, при одержанні ними права власності на заставне майно з метою подальшого продажу, таке право зберігається до моменту продажу цього заставленого майна.

При цьому податкова накладна, що надійшла в іншому податковому періоді, ніж дата її виписування, відображається у реєстрі отриманих податкових накладних поточного звітного періоду (на дату отримання) та у складі податкового кредиту звітного періоду (рядок 10.1 декларації з ПДВ).

Випадки, в яких не вимагається документального підтвердження причин отримання податкових накладних у періодах, наступних за періодом, в якому вони були виписані, затверджені Наказом ДПС України від 16.02.2012 р. №127 «Про затвердження Узагальнюючої податкової консультації щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту».

 

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»