• Посилання скопійовано

Постачання нерезиденту послуг із експертизи документації: що з ПДВ?

Податківці розповіли про порядок оподаткування ПДВ операції з постачання нерезиденту послуг із експертизи документації і оцінки відповідності стандартам управління якістю

Постачання нерезиденту послуг із експертизи документації: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 14.11.2016 р. №24498/6/99-99-15-03-02-15 нагадала, що перелік послуг, які можуть надавати аудитори (аудиторські фірми), визначено та затверджено рішенням Аудиторської палати №244/14. До послуг у сфері аудиту (категорія завдань з надання впевненості), зокрема відноситься:

- оцінка (перевірка) ефективності (відповідності) системи внутрішнього контролю (аудиту);

- оцінка (перевірка) ефективності (відповідності) використання виробничих потужностей;

- оцінка відповідності діяльності підприємства вимогам законодавства (податкового, митного, господарського та ін.);

- оцінка (перевірка) відповідності управлінських рішень або окремих господарських операцій вимогам законодавства;

- економічні експертизи (крім судової експертизи, експертних досліджень та експертиз за вимогою правоохоронних органів).

Якщо перелічені у зверненні послуги (експертиза документації і оцінки відповідності стандартам управління якістю), які платник податку надає нерезиденту, підпадають під визначення терміну «аудит» та зазначене товариство відповідає вимогам чинного законодавства щодо аудиторської діяльності, то для цілей оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг є місце реєстрації їх отримувача. При цьому, у такому разі операції з постачання послуг, перелічених у зверненні, не є об’єктом оподаткування ПДВ.

Якщо ці послуги не підпадають під визначення терміну «аудит» та/або зазначене товариство не відповідає вимогам чинного законодавства, то для цілей оподаткування ПДВ місцем постачання таких послуг є місце реєстрації їх постачальника. При цьому, у такому разі операції з постачання послуг,  перелічених у зверненні, є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковуються податком у загальновстановленому порядку за основною ставкою.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»