• Посилання скопійовано

Мінфін продовжує удосконалювати роботу електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ

10 квітня фахівці Мінфіну доповнили реєстр інформацією по двом важливим графам (1а, 1б, 2)

Мінфін продовжує удосконалювати роботу електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ

Як повідомляють у Мінфіні, йдеться про графу “Залишок суми податку, що підлягає бюджетному відшкодуванню”, яка розділена на дві колонки:

а) Сума бюджетного відшкодування з урахуванням змін (уточнюючих розрахунків на зменшення, КПР ( контрольно-перевірочні роботи), оскаржень, відшкодувань на рахунок у банку, з урахуванням сум податкового боргу, у разі його наявності);

б) Ознака наявності інформації від правоохоронних органів (наявність - 1, відсутність - 0).

Друга графа містить “Інформацію про стан повернення бюджетного відшкодування” (з урахуванням особливостей, установлених пунктом 55 підрозділу 2 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу).

При розробці нового реєстру додаткові графи, яких не було в старому реєстрі, були включені для того, щоб забезпечити можливість комплексного аналізу та моніторингу даних. 

Мінфін також планує сьогодні протестувати та впровадити збереження пошукового запиту платника у форматі MS Excel, що є важливим для більш зручного та повного аналізу інформації.

Новий реєстр автоматичного відшкодування ПДВ - це складний IT-продукт, який необхідно вдосконалювати під час роботи на початковому етапі. Зараз тривають роботи по виявленню технічних помилок та їх усуненню. 

Для обговорення роботи реєстру та зворотнього зв’язку з користувачами існує форум, де кожен може висловити побажання та поставити питання щодо функціонування реєстру.

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»