• Посилання скопійовано

Як заповнювати графу 6 податкової накладної у випадку отримання авансу

Податківці у своєму листі розповіли про порядок заповнення графи 6 податкової накладної у випадку отримання авансу

Як заповнювати графу 6 податкової накладної у випадку отримання авансу

За Порядком №1307 у графі 6 розд. Б податкової накладної відображаються дані щодо кількості (об'єму, обсягу) постачання товарів/послуг.

У листі  від 30.01.2018 р. №347/6/99-99-15-03-02-15/ІПК податківці зупинилися на правилах її заповнення при отриманні авансів від покупців. Зокрема:

1) у разі складання податкової накладної на повне постачання послуги чи на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається "1";

2) у випадку складання податкової накладної на суму попередньої оплати частини вартості товару/послуги в графі 6 зазначається відповідна частка оплаченого товару/послуги у вигляді десяткового дробу. Приклад: у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості товару/послуги у графі 6 вказується число "0,5" тощо.

Тобто заповнення цієї графи ПН буде залежити від того, у якій сумі покупець перераховує аванс.

***

Читайте також: ДФСУ про складання РК до ПН, якщо після отримання авансу змінюється номенклатура товару

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»