• Посилання скопійовано

Отримали послуги від нерезидента, але ПН не склали: які наслідки?

Податківці розповіли про наслідки у разі нескладання ПН на суму отриманих послуг від нерезидента

Отримали послуги від нерезидента, але ПН не склали: які наслідки?

Податківці у підкатегорії 101.24 ресурсу «ЗІР» зазначили: якщо за операцією з постачання послуг нерезидентом - отримувачем не задекларовано податкові зобов’язання та не складено податкову накладну на таку операцію, то такий платник податку повинен відобразити податкові зобов’язання шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ звітного періоду, у якому здійснено операцію з отримання послуг від нерезидента.

На суму податкових зобов’язань необхідно скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну (за умови, що з дати виникнення податкових зобов’язань не минуло 1095 днів).

Право на податковий кредит за такою операцією виникає в тому податковому періоді, в якому таку податкову накладну зареєстровано в ЄРПН.

***

Читайте також: 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»