• Посилання скопійовано

Здійснюєте звільнені від ПДВ операції: як розрахувати податкову пільгу?

Податківці навели алгоритм розрахунку не сплачених до державного бюджету сум ПДВ через податкові пільги за звільненими від ПДВ операціями

Здійснюєте звільнені від ПДВ операції: як розрахувати податкову пільгу?

Податківці у підкатегорії 101.24 «ЗІР» зауважили розрахунок не сплачених до державного бюджету сум ПДВ у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями з постачання товарів/послуг, що звільнені від оподаткування у зв’язку з отриманням податкових пільг, здійснюється за алгоритмом:

Сума ПП = V пост. зв. х 20% - (V прид. з ПДВ 20% + V прид. з ПДВ 7% + V прид. з ПДВ 0%/зв.) х 20%, де:

  • Сума ПП – сума ПДВ, не сплачена до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги;
  • V пост. зв. – обсяги операцій з постачання на митній території України товарів/послуг, звільнених від оподаткування ПДВ (із розд. I «Податкові зобов’язання» декларації (або уточнюючого розрахунку));
  • V прид. з ПДВ 20% – обсяги операцій з придбання товарів/послуг, необоротних активів без урахування ПДВ, нарахованого (сплаченого) під час придбання таких товарів/послуг, необоротних активів, що оподатковуються за основною ставкою, які використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ (розд. V ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)), та на такі операції платником податку нараховано податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ;
  • V прид. з ПДВ 7% – обсяги операцій з придбання товарів/послуг, необоротних активів без урахування ПДВ, нарахованого (сплаченого) під час придбання таких товарів/послуг, необоротних активів, що оподатковуються за ставкою 7 відс., які використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ (розд. V ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)), та на такі операції платником податку нараховано податкові зобов’язання відповідно до п. 198.5 та п. 199.1 ПКУ;
  • V прид. з ПДВ 0%/зв. – обсяги операцій з придбання товарів/послуг, необоротних активів, які звільнені від оподаткування та/або оподатковуються за ставкою 0 відс., які використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ (розд. V ПКУ, підрозд. 2 розд. XX ПКУ, міжнародні договори (угоди)).

Обсяги операцій з придбання товарів/послуг на митній території України у осіб, які не зареєстровані як платники податку, необоротних активів (без ПДВ), що використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ, не враховуються у такому розрахунку.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»