• Посилання скопійовано

Увага! Через нові коди УКТ ЗЕД слід подати нову таблицю даних

У разі зміни кодів товарів згідно з УКТЗЕД у зв’язку з набранням чинності Закону №674, платнику ПДВ потрібно подати Таблицю зі зміненими кодами товарів згідно з УКТЗЕД з метою уникнення зупинки реєстрації ПН/РК в ЄРПН

Увага! Через нові коди УКТ ЗЕД слід подати нову таблицю даних

Податківці у підкатегорії 101.18 «ЗІР» зазначили, що відповідно до п. 2 Порядку №1165 таблиця даних платника податку (далі – Таблиця) – зведена інформація, що подається платником податку до контролюючого органу, щодо кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з Класифікатором видів економічної діяльності, кодів товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Для цілей класифікації товарів використовують Українську класифікацію товарів зовнішньоекономічної діяльності, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, до якого Законом України від 04.06.2020 р. № 674-IX «Про Митний тариф України» (далі – Закон № 674) були внесені зміни з 03.07.2020 р.

Відповідно до п. 4 Порядку зупинення у разі коли за результатами перевірки податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК) визначено, що ПН/РК відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у п. 3 Порядку зупинення, зокрема, якщо у ПН/РК відображена операція з товаром за кодом згідно з УКТЗЕД та/або послугою за кодом згідно з ДКПП, які зазначені у Таблиці, врахованій контролюючим органом, реєстрація таких ПН/РК не зупиняється в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Отже, у разі зміни кодів товарів згідно УКТЗЕД у зв’язку з набранням чинності Законом №674, платнику податку потрібно подати Таблицю зі зміненими кодами товарів згідно УКТЗЕД з метою уникнення зупинки реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

 

Від редакції: 

Нагадаємо, що податківці вже надавали роз'яснення щодо кодів УКТ ЗЕД. За ним наразі в ПН застосовуються як нові, так й старі коди в залежності від дати придбання товарів. Тому у таблиці даних слід зазначати нові коди УКТ ЗЕД для товарів, придбаних з 3 липня.

Зокрема, у разі здійснення операції з постачання товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України до 02.07.2020 (включно), у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) розділу Б податкової накладної зазначається код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2012 року), що був вказаний у митній декларації, оформленій при його ввезенні на митну територію України або у податковій накладній, отриманій від постачальника при придбанні такого товару.

У разі здійснення операції з постачання товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України, починаючи з 03.07.2020, у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) розділу Б податкової накладної зазначається код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), що визначений у митному тарифі України, встановленому Законом України «Про митний тариф України».

А от у разі здійснення операції з постачання одночасно товару, придбаного на митній території України або ввезеного на митну територію України як до 02.07.2020 (включно), так і, починаючи з 03.07.2020, а саме з однаковим найменуванням, але з різними кодами згідно з УКТ ЗЕД, у розділі Б податкової накладної заповнюються два окремі рядки, зокрема у графі 3.1 (код товару згідно з УКТ ЗЕД) яких зазначається:

  • в одному – код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2012 року), ввезеного до 02.07.2020 (включно);
  • в другому – код відповідного товару згідно з УКТ ЗЕД (версії 2017 року), ввезеного, починаючи з 03.07.2020 р.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»