• Посилання скопійовано

Розрахунок курсових різниць для підприємств, що застосовують пільги зі сплати податку на прибуток

Підприємство користується пільгами зі сплати податку на прибуток і має заборгованість, виражену в іноземній валюті. Чи передбачено особливості розрахунку курсових різниць для підприємств, що застосовують пільги зі сплати податку на прибуток?

Так, для підприємств, що мають пільги зі сплати податку на прибуток відповідно до пунктів 15 — 19 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ, передбачено особливий порядок визначення курсових різниць.

Відповідно до п. 21 вищезазначеного підрозділу підприємства, що мають пільги зі сплати податку на прибуток згідно з пунктами 15 — 19 цього підрозділу, протягом дії такої пільги визначають курсові різниці від перерахунку заборгованості (зобов’язання), вираженої в іноземній валюті, яка буде отримана або сплачена у фіксованій (або визначеній) сумі грошей або їх еквіваленті, що виникає за операціями, пов’язаними з діяльністю, прибуток (дохід) від якої звільняється від оподаткування, на суму повного або часткового погашення заборгованості (зобов’язання) на дату здійснення такого погашення. Фінансовий результат, отриманий унаслідок перерахунку такої заборгованості (зобов’язання), обліковується разом із результатами діяльності платника податку, прибуток (дохід) від якої звільняється від оподаткування. Ця норма є чинною з 01.04.2012 р.

Матеріали «гарячої лінії» за участю заступника директора Департаменту — начальника Управління адміністрування податку на прибуток та податкових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПС України Наталії Хоцянівської

 

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»