• Посилання скопійовано

Повернення надміру утриманого у Росії податку на доходи

Українське підприємство сплатило у Росії податок на дохід, одержаний із джерел у Росії, який відповідно до положень українсько-російської угоди про уникнення подвійного оподаткування не підлягає оподаткуванню у Росії. Як повернути надміру утриманий податок?

Відповідно до п. 2 ст. 312 Податкового кодексу РФ повернення податку, раніше утриманого з доходів, сплачених іноземним організаціям, щодо яких міжнародними договорами Росії з питань оподаткування передбачено особливий режим оподаткування, здійснюється за умови подання таких документів:
заяви на повернення утриманого податку за формою, встановленою федеральним органом виконавчої влади, уповноваженим з контролю та нагляду у галузі податків і зборів;
підтвердження того, що ця іноземна організація на момент виплати доходу мала постійне місцеперебування (була резидентом) у тій державі, з якою Росія має міжнародний договір, що регулює питання оподаткування. Це підтвердження має бути засвідчене компетентним органом відповідної іноземної держави;
копії договору (або іншого документа), відповідно до якого виплачувався дохід іноземній особі, та копії платіжних документів, що підтверджують перерахування суми податку, що належить до повернення, до бюджетної системи Росії.
форми заяв іноземних організацій на повернення сум податків, утриманих з доходів, отриманих від джерел у Росії, затверджені наказом №БГ-3-23/13, Інструкція із заповнення цих форм — наказом №БГ-3-23/259.
Повернення утриманого податку здійснюється податковим органом за місцем взяття на облік податкового агента у валюті Росії після подання заяви та інших вищезазначених документів у порядку, встановленому ст. 78 Податкового кодексу РФ.
Таким чином, для одержання права на повернення утриманого у Росії податку на дохід українське підприємство повинно подати до податкового органу Росії за місцем реєстрації податкового агента, що виплатив цей дохід, заяву за затвердженою у Росії формою, довідку про підтвердження статусу податкового резидента України, затверджену наказом №173, та інші вищезазначені документи.
Повернення утриманого податку буде здійснено у валюті Росії на розрахунковий рахунок українського підприємства протягом місяця з дати одержання податковим органом Росії зазначеної заяви.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Податок на прибуток»