• Посилання скопійовано

«Сільське господарство» №06(63) | 28.07.2023 р.

Шістдесят третій лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам

«Сільське господарство» №06(63) | 28.07.2023 р.

Це – вже шістдесят третій (шостий у 2023 році та п’ятнадцятий під час війни) лист тематичної розсилки «Дебету-Кредиту», яка присвячена сільському господарству, фермерству і земельним відносинам. З моменту написання попереднього листа минув місяць. За цей час з’явилося достатньо цікавого та нового, а саме:

 

  • повідомимо, що визначено істотні умови договору страхування озимої зернової сільгоспкультури з держпідтримкою;
  • дізнаємося, як виправити помилки в додатку 1 декларації платника ЄП четвертої групи;
  • проінформуємо, що Рада попередньо підтримала запровадження електронних аграрних розписок;
  • зауважимо, що органічні виробники можуть отримати генератори безкоштовно;
  • нагадаємо, що малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти .

Гарного вам читання!

 

***

Визначено істотні умови договору страхування озимої зернової сільгоспкультури з держпідтримкою
Мінагрополітики наказом від 24.05.2023 р. №1190 (зареєстрований в Мін'юсті 14.07.2023 р. за №1196/40252) затвердила:

1) Істотні умови договору страхування озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування.

2) Умови страхування озимих зернових сільськогосподарських культур з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування.

3) форму Заяви на страхування озимої зернової сільськогосподарської культури з державною підтримкою від сільськогосподарських страхових ризиків на весь період вирощування.

Перелік всіх затверджених форм можна переглянути у нашій новині.

 

Як виправити помилки в додатку 1 декларації платника ЄП четвертої групи?
Для виправлення помилок у Додатку 1 щодо площі земельних ділянок юрособа-«єдинник» 4 групи подає уточнюючу Декларацію разом із Додатком 1.

У ньому зазначається правильна інформація про земельні ділянки, які перебувають у її власності або надані у користування, у тому числі на умовах оренди (крім земельних ділянок, на які втрачено право власності або користування), щодо яких нарахований єдиний податок.

Також треба подати Додаток 3, в якому визначено суму позитивного значення, яка переноситься до рядка 4 розділу «Розрахункова частина декларації для юридичних осіб» уточнюючої Декларації.

При цьому платник єдиного податку четвертої групи подає:

  • до ДПС за своїм місцезнаходженням Декларацію, Додаток 1 та Додаток 3 із зазначенням одночасно двох відміток: «Уточнююча загальна» та «Уточнююча»;

  • до ДПС за місцем розташування земельної ділянки Декларацію, Додаток 1 та Додаток 3 із зазначенням відмітки «Уточнююча».

Про це ми писали тут.

 

Рада попередньо підтримала запровадження електронних аграрних розписок
13 липня 2023 року ВРУ прийняла за основу законопроєкт №9266 «Про електронні аграрні розписки».

Цей закон регулюватиме електронні аграрні розписки як неемісійні цінні папери в електронній формі. При цьому, як зазначено у пояснювальній записці до законопроєкту, він не скасовує дію Закону «Про аграрні розписки», а запроваджує, поряд із традиційними паперовими аграрними розписками, новий фінансовий інструмент кредитування сільськогосподарського виробництва. З основними положеннями законопроєкту можна ознайомитися у нашій новині.

 

Органічні виробники можуть отримати генератори безкоштовно
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) і проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA) запросили сертифікованих органічних операторів, розташованих у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Сумській, Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях України, подавати заявки на безкоштовне отримання генераторів.

Зазначається, що загальна кількість генераторів - 25. Програму фінансує Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL). Але заявки потрібно було подати у письмовій формі до 10 липня 2023 року.

 

Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти
Малі та середні переробні підприємства отримають підтримку на $2,5 млн у межах ініціативи, яку реалізує Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України». У рамках грантової програми буде надано приблизно 25 грантів обсягом від $75 000 до $150 000. Грантова програма реалізується в партнерстві з Мінекономіки. Про це ми писали тут.

***

 

Наразі це все.
Більше новин на тему сільського господарства ви знайдете тут, а консультацій – ось тут.

До зустрічі!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Тематичні розсилки/Сільське господарство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Сільське господарство»