• Посилання скопійовано

Звіт з ЄСВ за січень 2016: чекаємо на зміни від Мінфіну

Наближається дата подання Звіту з ЄСВ за січень. Проте як його складати відповідно до нових правил нарахування ЄСВ, поки ще не відомо

Звіт з ЄСВ за січень 2016: чекаємо на зміни від Мінфіну

Як відомо, починаючи з січня 2016 року ЄСВ потрібно вже нараховувати за ставкою 22%. І тільки для  нарахування ЄСВ на зарплату працівників-інвалідів ставки залишились без змін. Також не слід забувати, що вже не має утримань з ЄСВ. Про усі зміни ми писали тут і тут, а також в аналітичному матеріалі тут.

Тож тільки бухгалтери трішки звикли до нових правил нарахування ЄСВ, а вже скоро потрібно буде подавати звіт з ЄСВ за січень 2016.

Як складати звіт з ЄСВ за січень 2016 року відповідно до нових правил нарахування ЄСВ, поки ще не відомо. Відсутня офіційна думка ДФС з цього приводу. Також не має проекту наказу від Мінфіну щодо змін до Порядку складання звіту з ЄСВ, а також змін до самої форми. Слід зазначити, що змінити потрібно  не тільки зміст рядків таблиці 1 звіту з ЄСВ, а й відповідні графи таблиці 6.

Сподіваємося, що Мінфін оперативно займеться цим питанням. І зовсім скоро ми зможемо про це Вас проінформувати.

Нагадаємо, що звіт з ЄСВ за січень 2016 року платники ЄСВ (роботодавці) мають подати до 22 лютого 2016 року. Тож у Мінфіну є ще час на приведення у відповідність до Закону № 909 форми звіту з ЄСВ та порядку його складання, про що обов'язково Вас повідомимо. Стежте за оновленням новин!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»