• Посилання скопійовано

Собівартість сільгосппродукції вища за договірну ціну: що з ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування ПДВ суми перевищення фактичної собівартості сільськогосподарської продукції над договірною вартістю реалізації цієї продукції

Собівартість сільгосппродукції вища за договірну ціну: що з ПДВ?

ДФСУ у листі від 20.04.2016 р. №8942/6/99-99-19-03-02-15 нагадує, що сільгосппідприємство при здійсненні операцій з постачання власно виробленої сільгосппродукції визначає податкові зобов’язання з ПДВ, виходячи з договірної вартості такої продукції, та складає за такою операцією податкову накладну, яку реєструє в ЄРПН та надає покупцю на його вимогу.     

Якщо при постачанні продукції її договірна вартість є меншою ніж планова собівартість, то платник додатково складає податкову накладну на суму перевищення планової собівартості продукції над її договірною вартістю, яка підлягає реєстрації в ЄРПН.        

Після визначення фактичної собівартості власно виробленої сільгосппродукції податкові зобов’язання, які були визначені при постачанні такої продукції, мають бути відкориговані шляхом складання розрахунку коригування до накладних, які були складені протягом зазначеного періоду з типом причини «17».

У графі «Причина коригування» такого розрахунку коригування слід зазначити «Розрахунок фактичної собівартості сільськогосподарської продукції».        

Податкові накладні, складені на суму перевищення собівартості (планової/фактичної) над договірною вартістю поставленої сільгосппродукції власного виробництва, включаються до складу податкових зобов’язань з ПДВ та відображаються у декларації з ПДВ, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом. При цьому такі накладні не дають право покупцю сільгосппродукції - платнику податку на збільшення податкового кредиту.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»