• Посилання скопійовано

При анулюванні реєстрації платника ПДВ декларація за останній податковий період подається згідно з ПКУ

Податківці Чернівецької області роз'яснюють як подати декларацію з ПДВ, якщо реєстрацію платника ПДВ анульовано та його виключено із реєстру

При анулюванні реєстрації платника ПДВ декларація за останній податковий період подається згідно з ПКУ

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснюють, що суб’єкти господарювання, реєстрацію ПДВ яких анульовано та виключено їх із реєстру платників ПДВ, після закінчення граничних термінів не мають можливості подавати податкові декларації з ПДВ за останній звітний (податковий) період та інші податкові періоди, за які звітність не подана.

Враховуючи, що для платників ПДВ звітним (податковим) періодом є один календарний місяць, а у випадках, особливо визначених ПКУ, календарний квартал (п. 202.1 ст.202 ПКУ) то відповідно до п. 49.18 ст.49 та п. 203.1 ст.203 ПКУ податкові декларації, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює: календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця; календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Якщо платник, звітує несвоєчасно, то  нарахування ПДВ буде здійснено контролюючим органом і до такого платника будуть застосовані штрафні санкції, визначені пп. 54.3.1 п.54.3 ст. 54, п. 120.1 ст. 120, п. 123.1 ст. 123 ПКУ.

Нагадаємо, що з 01.01.2016 р. податківці вже не в праві анулювати реєстрацію у разі ведення госпдіяльності за межами юрадреси. Докладніше про це див. у новині>>>.

Детально про скасування обов'язків податкової міліції проводити розшуки відповідних платників (їх керівників, засновників) за зареєстрованим місцезнаходженням у Держреєстр можна прочитати в новинi>>>

Відповідь на питання: Як повернути надміру сплачений ПДВ у разі анулювання реєстрації платником податку?, - можна знайти у новині>>>.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»