• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Додаток 2 до декларації з ПДВ: нюанси заповнення

Підприємство хоче подати уточнюючий розрахунок з ПДВ за листопад 2014 р. у зв'язку з запізнілою податковою накладною. Як правильно заповнити рядки 18,25 і 25.1 розділу III? 

Відпусткові із перенесеної відпустки розраховуються заново

Головний бухгалтер з 1 травня 2015 р. мав йти у відпустку. Отримав відпускні. Але обставини змінилися, і за його заявою, відпустка відкладається. Як правильно оформити скасування відпустки?

Якщо підприємство отримує оплату виключно у безготівковій формі, РРО не застосовується

ТОВ на загальній системі здійснює послуги з підключення та надання доступу до інтернету. Чи зобов'язане підприємство з 1 липня 2015 року застосовувати в обов'язковому порядку касовий апарат?

Орендна плата, яка виплачується фізособі, оподатковується військовим збором

Товариство орендує авто у фізособи. З суми сплачує ПДФО 15%. Чи потрібно сплачувати додатково військовий збір з цієї суми? І чи потрібно фізособі подавати декларацію про доходи?

Податкова накладна на експорт: дата оформлення

На яку дату необхідно скласти податкову накладну при експорті товару: на дату складання митної декларації або на дату фактичного перетину митного кордону України?

Термін подачі інформації про кінцевих бенефіціарів продовжений на 4 місяці

До якого числа треба здати звіт за формою №4?

Постійне представництво нерезидента на території України звіт держреєстратору не подає

Підприємство є постійним представництвом нерезидента. Чи необхідно йому здавати в Держреєстраційну службу дані про кінцевих бенефіціантів за Формою 4 згідно наказу Мін'юсту від 10.04.2015 р №529/5, а також Закону №1701-VII?

Електронне адміністрування ПДВ: нюанси 

Які наслідки для підприємства (сцеціальний режим оподаткування у сфері сільського господарства), якщо воно перерахувало кошти не на казначейський рахунок по ПДВ, а на власний спецрахунок по ПДВ за підсумками декларації березня 2015 року?

Витрати підприємства під час семінарів: оподаткування ПДФО та військовим збором 

Представництво нерезидента надає гранти благодійним та громадським організаціям на просвітницькі проекти відповідно до затверджених бюджетів. Водночас, представництво проводить семінари та конференції, на які запрошує представників цих організацій та компенсує їм витрати під час семінарів. Чи оподатковуються такі компенсації ПДФО?

Валютні операції: облік

Підприємство-судновласник уклало договір з фірмою-нерезидентом про постачання запчастин для одного зі своїх суден. Умови поставки: передоплата, доставка запчастин на судно під час виконання закордонний при заході в порт на території однієї з країн Євросоюзу. Які первинні документи повинні бути оформлені для відображення в бухобліку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»