• Посилання скопійовано

Рішення податківців оскаржуватимуть за новим Порядком

Порядком визначено процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів доходів і зборів

Рішення податківців оскаржуватимуть за новим Порядком

Міндоходів наказом від 25.12.2013 р. №848 затвердило Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду органами доходів і зборів, яким визначено процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень органів доходів і зборів під час адміністративного оскарження.

Порядок не застосовується при оскарженні рішень органів доходів і зборів, якщо спеціальним законом встановлено інший порядок оскарження таких рішень, а також при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

Не підлягають адміністративному оскарженню:

 - грошові зобов'язання, самостійно визначені платником податків;

 - рішення органів доходів і зборів, які оскаржені платником податків у судовому порядку.

Скарга подається платником податку особисто або через свого представника чи надсилається поштою (поштовим відправленням з рекомендованим повідомленням про вручення та описом вкладення). Одночасно з поданням скарги органу доходів і зборів вищого рівня слід письмово повідомляти про це орган доходів і зборів, який прийняв оскаржуване рішення.

Як і раніше, платник податків має право оскаржити податкове повідомлення-рішення протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання рішення, що оскаржується.  Інший строк – 30 календарних днів установлено для оскарження податкових зобов’язань, самостійно визначених контролюючим органом з причин не пов’язаних із порушенням податкового законодавства.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане на 7 лютого 2014 року в "ОВУ" №10.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»