• Посилання скопійовано

Оновлено порядок моніторингу держдопомоги суб'єктам господарювання

АМКУ затвердив зміни до Порядку проведення моніторингу державної допомоги суб'єктам господарювання. Зокрема, збільшено з 30 днів до 6 місяців максимальний строк проведення попередньої перевірки та аналізу інформації

Оновлено порядок моніторингу держдопомоги суб'єктам господарювання

Антимонопольний комітет розпорядженням від 14.03.2024 №12-рп (зареєстровано в Міністерстві юстиції 01.04.2024 за №473/41818) затвердив зміни до Порядку проведення моніторингу державної допомоги суб'єктам господарювання, затвердженого розпорядженням АМКУ від 28.12.2015 №43-рп.

Зокрема, уточнено, що під час проведення попередньої перевірки, передбаченої пунктом 13 цього Порядку, Уповноважений орган з метою проведення перевірки інформації про незаконну державну допомогу, чинну державну допомогу, яка не є або більше не може вважатись допустимою для конкуренції, або про неналежне використання державної допомоги може надіслати вимоги надавачу та отримувачу державної допомоги (заходів підтримки) щодо надання необхідної інформації, а також може звернутися до Заявників засобами поштового зв'язку або в електронній формі засобами інформаційно-комунікаційних систем щодо надання обґрунтувань вимог та обставин, викладених у повідомленні Заявників.

Строк проведення Уповноваженим органом попередньої перевірки та аналізу інформації про державну допомогу, що міститься в повідомленні Заявників, не повинен перевищувати 6 місяців (раніше 30 днів) з моменту отримання повідомлення.

За результатами попередньої перевірки, передбаченої п. 13 цього Порядку, Уповноважений орган, зокрема, надсилає заявнику не пізніше 6 місяців із дня отримання повідомлення, відповідь про:

1) неналежність повідомлених заходів підтримки до незаконної державної допомоги;

2) відсутність підстав для перегляду чинної державної допомоги;

3) необґрунтованість інформації про неналежне використання державної допомоги;

4) відсутність підстав для здійснення висновків на підставі наявної інформації про:

  • належність повідомлених заходів підтримки до незаконної державної допомоги;
  • наявність підстав для перегляду чинної державної допомоги;
  • неналежне використання державної допомоги.

Це розпорядження набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Станом на 15.04.2024 не опубліковане.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»