• Посилання скопійовано

До створення Фонду соцстрахування, ФСС з ТВП відповідальний за штрафи

До завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування, виконання функцій і завдань, передбачених Законом №1105, забезпечують органи ФСС від НВ та ФСС з ТВП

До створення Фонду соцстрахування, ФСС з ТВП відповідальний за штрафи

ФСС з ТВП у листі від 21.01.2015 р. № 2.4-17-119З зазначив, що з 1 сiчня 2015 року набрав чинностi Закон № 77, яким викладено Закон № 1105 у новiй редакцiї. Законом визначено, що до завершення заходiв, пов’язаних з утворенням Фонду соцстрахування та його робочих органiв, виконання функцiй та завдань, передбачених цим Законом, забезпечують органи Фонду соцстрахування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань та Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатностi.

При цьому нормативно-правовi та розпорядчi акти Фонду соцстрахування вiд нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань України та Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатностi дiють до затвердження вiдповiдних рiшень Фондом.

Отже, органи Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатностi на даний час дiють в межах Закону № 1105 та на пiдставi чинних нормативно-правових актiв Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатностi.

На даний час органи ФСС з ТВП розглядають справи про адмiнiстративнi правопорушення, пов’язанi з порушенням законодавства про загальнообов’язкове державне сострахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатностi та витратами, зумовленими похованням.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»