• Посилання скопійовано

Реєстрація особи в реєстрі фізосіб – у роз’яснені податківців

Підприємству при нарахуванні фізособі доходів необхідно вжити заходів щодо реєстрації такої фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків для відображення в формі №1ДФ

Реєстрація особи в реєстрі фізосіб – у роз’яснені податківців

ДФС у листі від Чернігівській області від 09.10.2015 р. №2722/10/25-01-17-01-10 зазначили,  що фізична особа – платник податків зобов’язана особисто подати відповідному контролюючому органу повідомлення та документи для забезпечення її обліку за прізвищем, ім’ям, по батькові і серією та номером паспорта, а також пред’явити паспорт.

Про одержані фізичними особами доходи та сплачені з них суми податку податкові агенти зобов’язані повідомити контролюючі органи в Податковому розрахунку за формою №1ДФ.

У графі 2 форми №1ДФ відображається реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта фізичної особи (для фізичної особи, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), про яку надається інформація в податковому розрахунку.

Таким чином, підприємству, організації та установі при нарахуванні фізичній особі доходів необхідно вжити заходів щодо реєстрації такої фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків для відображення в 1ДФ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»