• Посилання скопійовано

«Дія» — головний проєкт Мінцифри у 2020 році

Перший реліз мобільного застосунку «Дія» відкривав користувачам доступ до 2 цифрових документів — водійського посвідчення та техпаспорта. Зараз доступні 9 цифрових документів

«Дія» — головний проєкт Мінцифри у 2020 році

Менше року тому презентували мобільний застосунок Дія, а трохи згодом — єдиний портал державних послуг. Зараз Дію називають головним проєктом 2020 року. Розповідає Мінцифри в Facebook.

Перший реліз мобільного застосунку відкривав користувачам доступ до 2 цифрових документів — водійського посвідчення та техпаспорта. Зараз доступні  9 цифрових документів.

Серед них — перші в світі цифрові паспорти, що юридично дорівнюють звичайному документу. З ними українці отримують адміністративні послуги, подорожують Укрзалізницею та літають внутрішніми авіарейсами. 

Завдяки революційній функції шерингу цифрових копій документів можна відкривати банківські рахунки онлайн, підтверджувати особу та здійснювати касові операції у відділеннях банків, отримувати відправлення на пошті, ідентифікуватися на сайтах онлайн-кредитування та у відділеннях мобільних операторів.

Зі смартфону також можна отримати 3 зручних сервіси — оплата боргів та штрафів ПДР. З 14 грудня в застосунку можна подати заявку на отримання матеріальної допомоги для ФОП та найманих працівників.

На порталі доступні майже 50 державних послуг — реєстрація бізнесу, комплексна послуга для батьків новонародженої дитини єМалятко, оформлення матеріальної допомоги, довідки, витяги, ліцензії тощо.

На цьому не зупиняємося. У цифровій державі, яку ми створюємо, не існуватиме бюрократичних бар’єрів між країною та громадянами, а будь-яке спілкування відбуватиметься в найзручніший спосіб — онлайн.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»