• Посилання скопійовано

Запит на підготовку паперових документів можна надіслати онлайн: роз'яснення від ПФУ

Для зручності Пенсійний фонд України пропонує таку послугу, як попереднє замовлення паперових документів онлайн через портал е-послуг. Докладніше про це - далі

Запит на підготовку паперових документів можна надіслати онлайн: роз'яснення від ПФУ

Попри те, що нині цифровізація вже стала невід’ємною частиною життя українців, іноді для отримання тих чи інших послуг потрібно підготувати пакет документів у паперовому вигляді.

Для зручності Пенсійний фонд України пропонує таку послугу, як попереднє замовлення паперових документів онлайн.

Засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України можна подати заяву-запит на підготовку паперових документів:

  • виписки із системи персоніфікованого обліку (для застрахованих осіб);
  • виписки із пенсійної справи (для пенсіонерів);
  • виписки про стан розрахунків із ПФУ (для страхувальників).

Протягом 2023 року в Пенсійному фонді України було виконано 3,2 тисячі запитів на підготовку паперових документів.

 

Як надіслати запит на підготовку паперових документів?

1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

2. Увійдіть в особистий кабінет, авторизувавшись будь-яким зручним способом: з використанням кваліфікованого електронного підпису; через BankID (за номером банківської картки) або за допомогою «Дія.Підпис».

3. На панелі зліва в розділі «Комунікації з ПФУ» оберіть категорію «Запит на підготовку паперових документів».

4. У вікні, що відкриється, заповніть усі обов’язкові поля, за потреби додайте скан-копії потрібних документів та надішліть запит до органу Пенсійного фонду, натиснувши кнопку «Відправити до ПФУ».

5. Переглянути інформацію про звернення та його статус можна в розділі «Мої звернення».

6. Після опрацювання звернення в зазначений у запиті спосіб (поштою чи електронною поштою) надійде повідомлення про виготовлення паперового документа та про те, коли і де його можна отримати.

7. Після надходження повідомлення отримати виготовлені паперові документи можна особисто в сервісному центрі Пенсійного фонду України за пред’явлення документа, що підтверджує особу.

 

Зверніть увагу!

Замовлення необхідно адресувати до органу ПФУ, в якому перебуває пенсійна справа (для пенсіонерів), де зареєстрований страхувальник (для представників страхувальників).

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»