• Посилання скопійовано

Особи, які провадять незалежну профдіяльність подають декларацію не пізніше 30 квітня

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного року не пізніше 30 квітня 2013 року

Особи, які провадять незалежну профдіяльність подають декларацію не пізніше 30 квітня

Для визначення бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб розраховується середньомісячний оподатковуваний дохід.

Розмір середньомісячного річного оподатковуваного доходу розраховується як отриманий загальний річний оподатковуваний дохід, зменшений на суму документально підтверджених річних витрат, поділений на кількість календарних місяців, протягом яких здійснювалась діяльність.

Декларація про майновий стан і доходи заповнюється на підставі даних книги обліку доходів та витрат де зазначають назву та код виду діяльності згідно КВЕД, за здійснення якого одержано дохід, суму одержаного доходу, вартість документально підтверджених витрат, пов’язаних з провадженням діяльності, суму чистого оподатковуваного доходу.

Особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність зобов'язана самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації до 1 серпня 2013 року (стаття 179.7 Податкового кодексу України).

При отриманні доходів виключно від провадження незалежної професійної діяльності додатки до декларації не заповнюється.

У разі отримання фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, інших доходів з джерел їх походження в Україні та іноземних доходів, така особа заповнює відповідні додатки до Декларації про майновий стан і доходи за правилами встановленими для платників податку – фізичних осіб.

Увага! Для спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи податковою службою запроваджений новий сервіс «Заповнення декларації onLine». Сервіс надає змогу заповнити декларацію та направляти її до податкової служби через Інтернет. Форма декларацій про майновий стан і доходи, а також детальне пояснення порядку заповнення декларації та її додатків розміщено на веб-сайті ДПС у м. Києві (www.kyiv.sts.gov.ua) в банерах "Декларування доходів громадян 2013" та "Електронна звітність".

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»