• Посилання скопійовано

Роз'яснено, як заповнювати статистичну форму № 1-опт

Держстат надав роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №1-опт "Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі"

Роз'яснено, як заповнювати статистичну форму № 1-опт

Форма містить дані щодо діяльності юридичних осіб, основним видом економічної діяльності яких є оптова торгівля, за звітний квартал (за І, ІІ та ІІІ квартали) та за рік у цілому. 

Відповідно до Методологічних основ та пояснень до позицій Класифікації видів економічної діяльності (КВЕД-2010), затверджених наказом Держкомстату від 23.12.2011 р. №396, критерієм віднесення торгівлі до оптової виступає тип покупця і характер використання товару (з підприємницькою метою, тобто у виробництві або для перепродажу), а не кількість товарів, що закуповується.

Джерелами інформації даних, що містить форма, є первинні облікові документи та регістри синтетичного й аналітичного бухгалтерського обліку .

Форма вперше подається, починаючи зі звіту за I квартал 2014 року (Роз'яснення Держстату від 29.11.2013 р. №18.1-12/32).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»