• Посилання скопійовано

Звітність за III квартал за новою формою - право, а не обовязок юросіб-єдинників

Податківці звертають увагу, що обов'язку подавати звітність платника єдиного податку за три квартали 2015 року за новою формою у юросіб немає. Це лише їхнє право

Звітність за III квартал за новою формою - право, а не обовязок юросіб-єдинників

ДФСУ у листі від 15.10.2015 р. № 9605/0/99-99-05-03-01-14 нагадує, що 28 липня 2015 року набрали чинності нові форми декларацій для платників єдиного податку, затверджені Наказом №578.

Таким чином, платники єдиного податку-юрособи мають можливість подати звітність за три квартали 2015 року за новою формою декларації, у тому числі для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні (податкові) періоди.

Проте податківці наголошують, що це лише їхнє право, а не обов'язок. За бажанням вони можуть відзвітуватись і за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 21.12.2011 р. № 1688.

Щодо звітності за III квартал підприємцями на єдиному податку, то то все чітко і зрозуміло. Оскільки базовим податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал, то нова форма декларації буде використовуватись такими платниками для складання звітності за 2015 рік, починаючи з 01.01.2016 р..

Вказана форма декларації також рекомендована для подання платниками єдиного податку першої та другої груп за річний податковий (звітний) період - 2015 рік. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»