• Посилання скопійовано

Заповнюємо нову форму № 1-торг (місячна) правильно

Держстат надав роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження № 1-торг (місячна) «Звіт про товарооборот торгової мережі»

Заповнюємо нову форму № 1-торг (місячна) правильно

Нагадаємо, що зі звіту за січень 2017 року (гранична дата - 6 лютого) Звіт про товарооборот торгової мережі (ф. №1-торг) слід подавати за новою формою. Про це ми повідомляли тут>>

Цей звіт подають юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля.

Як зазначено у роз'ясненні Держстату від 31.10.2016 р. № 17.4-12/24, форма містить дані за звітний місяць у вартісному вираженні (тис. грн з одним десятковим знаком).

Показник форми відповідає документам первинної облікової документації, зокрема, товарно-транспортним накладним, касовим ордерам, журналам реєстрації касових документів, касовим книгам, товарно-грошовим звітам тощо. 

 

Розділ І "Роздрібний товарооборот у межах регіону місцезнаходження респондента" містить дані щодо роздрібного товарообороту за звітний місяць у межах регіону місцезнаходження респондента. 

Рядок 01 включає дані про дохід від продажу безпосередньо населенню для особистого (некомерційного) споживання товарів (як за готівку, так і за банківські платіжні картки тощо) через торгову мережу (магазини (у тому числі аптеки), автозаправні станції, кіоски, намети, лотки, інтернет-магазини та фірми поштового замовлення) підприємствами, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля.

Показник роздрібного товарообороту торгових посередників (комісіонерів, дилерів, дистриб’юторів), діяльність яких полягає в зближенні продавців (виробників) та покупців, без придбання товарів посередником, уключає обсяг продажу товарів населенню та обсяг наданих послуг (комісійні). Наприклад, при продажу населенню торговими посередниками легкових автомобілів, які вироблені підприємствами на території України, показник форми щодо роздрібного товарообороту (незалежно від умов оплати) включає загальну вартість автомобілів, у тому числі комісійні за надані торговими посередниками послуги.

Показник роздрібного товарообороту містить дані, визначені у цінах фактичної реалізації за моментом відпуску товарів покупцеві (ураховуючи всі види податків та зборів), незалежно від часу сплати грошей, уключаючи продаж товарів, які надійшли підприємству (об’єкту) торгівлі у межах договорів комісії (консигнації).

Показник роздрібного товарообороту включає також продаж за безготівковим розрахунком із роздрібної мережі підприємствам, установам, організаціям:

  • непродовольчих товарів на поточні потреби для реалізації членам екіпажів, туристів і пасажирів суден; 
  • напоїв (соків, молока тощо) виробничим підприємствам для робітників та службовців, що зайняті у цехах зі шкідливими умовами праці;
  • товарів подарункового асортименту до свят і новорічних подарунків для дітей;
  • продовольчих товарів і речей першої необхідності з роздрібної торгової мережі установам виконання покарань для продажу особам, які в них перебувають, за рахунок їх особистих коштів, що зберігаються в установах банків.

Показник роздрібного товарообороту не включає інформацію щодо:

  • продажу товарів суб’єктам господарювання для виробничої діяльності або подальшого перепродажу незалежно від форми оплати;
  • продажу карток стартових пакетів, карток поповнення рахунку тощо для мобільного зв’язку;
  • вартості повернутих населенням товарів, що не витримали гарантійних термінів служби, товарів, повернутих у секції посилкової торгівлі покупцями і відділеннями зв’язку.

При продажу пільговим категоріям населення легкових автомобілів з ручним керуванням через торгову мережу, санітарно-гігієнічних та фармацевтичних товарів аптечними закладами і підприємствами медтехніки, палива організаціями, що постачають паливо, показник роздрібного товарообороту містить дані про фактично сплачену населенням частину їх вартості. При цьому частина вартості товарів, що оплачена безпосередньо з бюджету або організаціями соціального забезпечення, лікарняними, профілактичними установами за рахунок бюджетних коштів, не включена до показника роздрібного товарообороту.

 

Розділ II "Роздрібний товарооборот за межами регіону місцезнаходження респондента" містить дані щодо роздрібного товарообороту за межами регіону     в розрізі регіонів. 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна служба статистики України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»