• Посилання скопійовано

Внесено зміни до деяких форм статистичної звітності банків

У зв’язку з набранням чинності Положення про визначення кредитного ризику за активними операціями, Національним банком України внесені зміни до деяких форм статистичної звітності, яку банки подають до регулятора

 Внесено зміни до деяких форм статистичної звітності банків

Зміни до статистичної звітності затверджені постановою НБУ від 31.01.2017 р. № 6. Зокрема:

- на заміну трьох скасованих форм статистичної звітності, за якими банки звітували про кредитний ризик, запроваджено одну нову форму, яка передбачає оцінку кредитного ризику банків на індивідуальній основі;

- зміни до форми статистичної звітності, за якою банки звітують про концентрацію ризиків за активними операціями з контрагентами та пов’язаними особами.

Необхідність внесених змін зумовлена набранням чинності з 3 січня 2017 року нового Положення про визначення кредитного ризику за активними операціями (затверджене постановою НБУ від 30.06.2016 р. № 351). Метою нового Положення є забезпечення повної та своєчасної оцінки банками величини кредитного ризику, що сприятиме коректному розрахунку їх капіталу та, в кінцевому результаті, посилить фінансову стійкість банківського сектора.

  Подавати звітність до Національного банку, із урахуванням внесених змін, банки повинні починаючи зі звітності за станом на 01.02.2017 р.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»