• Посилання скопійовано

Заповнюємо уточнюючий розрахунок з ПДВ у разі збільшення суми бюджетного відшкодування

Показники якої колонки уточнюючого розрахунку до раніше поданої декларації з ПДВ відображаються у додатку 3 та додатку 4 до уточнюючого розрахунку, у разі виправлення платником податку помилок у рядках поданої раніше декларації з ПДВ, в результаті чого збільшується сума бюджетного відшкодування (рядок 20.2)? Консультує ДФСУ

Заповнюємо уточнюючий розрахунок з ПДВ у разі збільшення суми бюджетного відшкодування

ДФСУ у підкатегорії 101.23 ресурсу "ЗІР" зазначила, що у випадку виправлення платником податку помилок у рядках поданої раніше декларації, в результаті чого збільшується раніше задекларована сума бюджетного відшкодування (рядок 20.2), у додатку 3 та додатку 4, які подаються у складі уточнюючого розрахунку, відображаються вартісні показники (сума збільшення), які відповідають даним з колонки 6 рядка 20.2 уточнюючого розрахунку.

У випадку виявлення помилки у додатку 4 до раніше поданої декларації з ПДВ в реквізитах банківського рахунку, платник податку зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок, графи 4 та 5 якого мають однакові показники, графа 6 відповідно нульове значення показника, до якого додати додаток 4 в якому заповнюються виправлені реквізити банківського     рахунку, період та задекларована сума бюджетного відшкодування.

***

Як виправити помилку, допущену в додатку 3 та/або додатку 4 до декларації з ПДВ - читайте також у роз'ясненні податківців тут>>

Коли та як складати та подавати уточнюючий розрахунок до декларації з ПДВ? Коли та в якому розмірі доведеться сплачувати штраф за виправлення помилки? Відповіді на ці питання Ви знайдете в аналітиці від Дт-Кт.

Помилки, допущені у декларації з ПДВ, бувають різні. Тому наводимо перелік інших корисних новин на цю тему:

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»