• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Зміна місця провадження госпдіяльності підприємця не потребує внесення змін до ЄДР 

Підприємець-"єдинник" ІІ групи хоче орендувати офіс. Чи треба вносити зміни до ЄДР про місце проведення діяльності? Чи подавати повідомлення за формою №20-ОПП? 

Банк анулював борг фізособи: яка сума є його оподатковуваним доходом? 

Банк анулював борг фізособи в інвалюті та повідомив про необхідність включити цю суму у річний дохід і сплати ПДФО та військовий збір. Чи правомірно діє банк? 

Видача інвалюти для закордонного відрядження працівника 

Які є нюанси для видачі іноземної валюти для закордонного відрядження працівника? 

Списання бракованого імпортного товару: питання обліку та ПДВ 

Підприємство імпортувало товар, частина якого виявилась бракованою. Повернути нерезиденту товар можливості немає. Як його списати та які особливості обліку? 

Як розділяти доходи фізособи і фізособи-підприємця 

Підприємець записував у Книзі обліку доходів лише суми, які отримав від підприємницької діяльності. Проте є ще особиста картка, на яку іноді надходять кошти від продажу особистих вживаних речей. Чи треба ці суми вписувати до Книги? 

Заповнюємо алкогольно-тютюнову звітність 

Як заповнювати та подавати алкогольно-тютюнову звітність?

Чи потрібно подавати документи на підтвердження статусу неприбутковості утанови 

Організація з 2005 року є неприбутковою. Чи потрібно подавати додаткові документи в контролюючий орган на підтвердження статусу неприбутковості? І якщо так, то які?

Чи подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП при перейменуванні вулиць 

Чи потрібно подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП з оновленою інформацією, якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо?

Збільшення статутного капіталу із зміною часток засновників: облік 

Статутний капітал сформований і сплачений, проте засновники вирішили його збільшити і перерозподілити частки. Засновник-фізособа внесе свою частку нерухомим майном. Як документально оформити цю операцію і які податкові наслідки для підприємства?

Відпуск ПММ у приватні цистерни та стаціонарні резервуари не здійснюється 

Підприємство-загальносистемник хоче взяти для зберігання і заправки власних і орендованих авто бочку для ПММ. Який оптимальний варіант: договір оренди чи матвідповідального зберігання? Які потрібні дозволи і які вимоги до зберігання, використання ПММ? Яка відповідальність, якщо підприємство вже використовує ПММ для заправки власних авто?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»