• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відрядження під час карантину: чи можливо? 

Чи можна відправити працівника у відрядження під час карантину? 

Чи можливо отримати допомогу щодо безробіття на працівника, який був у відпустці за власний рахунок? 

Після запровадження карантину скоротилися обсяги діяльності ФОП (ІІ група ЄП). Один із найманих працівників пішов у відпустку без збереження зарплати до закінчення карантину. Чи може ФОП подати документи до центру зайнятості та отримати допомогу щодо часткового безробіття на цього працівника? 

Алгоритм складання ПН на звільнені від ПДВ операції 

Чи можна складати наприкінці місяця зведену ПН на отримані протягом місяця передоплати на постачання освітних послуг, звільнених від ПДВ за пп. 197.1.2 ПКУ?  

Чи можна не платити під час карантину аліменти? 

Чи можна не платити під час карантину аліменти? І як бути роботодавцям, які отримали виконавчі листи на працівників до початку карантину? 

Придбання авто у фінлізинг: як облікувати? 

Юрособа придбала легковий автомобіль. 50% сплачується відразу салону, а на 50% - оформлюється договір фінлізингу з лізинговою компанією на строк 24 місяці із сплатою щомісячного платежу. Ставка фінансування - 0%. Як відобразити в обліку? Чи потрібно дисконтувати? 

Як в обліку відображається оплата корпоративною карткою?

Чи обов’язково відображати суму оплати корпоративною карткою через термінал як кошти, які видані працівнику підзвіт? Чи можна відразу відображати оплату постачальнику?

Корпоративні права отримані фізособою безоплатно: що з ПДФО та ВЗ?

Засновники ТОВ (дві фізособи) передали належні їм корпоративні права третій фізособі безоплатно. Як така операція оподатковується ПДФО та ВЗ?

Як відобразити у Книзі обліку доходів суму післяплати?

ФОП – «єдинник» ІІ групи (дохід за рік менше 1 млн грн) відправляє товар покупцю через «Нову пошту». Покупець оплачує товар після отримання. Як відобразити у Книзі доходів суму післяплати? Чи потрібно використовувати РРО? Чи потрібно передавати покупцеві чек чи достатньо чеку від «Нової пошти»?

Відрядна оплата праці для бухгалтерії: чи правомірно?

Керівництво планує перевести працівників бухгалтерії на відрядну систему оплати праці. Чи є цьому підтверджуючі нормативні документи та які одиниці вимірювання застосовувати? 

Яка дата реєстрації платником ПДВ?

ТОВ на загальній системі оподаткування (неплатник ПДВ) здійснює продаж власного майна і в квітні 2020 року перевищило обсяг оподатковуваних операцій в 1 млн грн за останні 12 місяців. З якої дати така особа зобов’язана нараховувати ПЗ з ПДВ та складати ПН? Як оподатковуються ПДВ перехідні операції? 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»