• Посилання скопійовано

Коли Нацбанк має право обмежувати операції банків?

З 11 вересня Нацбанк починає встановлювати обмеження на окремі види операцій банку в разі визнання його системи управління ризиками неефективною

Коли Нацбанк має право обмежувати операції банків?

Національний банк посилив відповідальність банків за недотримання вимог щодо створення ефективних систем управління ризиками.

Відтак Національний банк матиме право обмежити, зупинити чи припинити окремі види здійснюваних банком операцій у разі визнання системи управління ризиками банку неефективною.

Відповідні рішення будуть прийматися за результатами оцінки життєздатності бізнес-моделі банку, аналізу наданих банком фактичних та прогнозних даних балансу, звіту про прибутки та збитки, операцій з пов’язаними з банком особами, складових регулятивного капіталу.

Зазначені зміни внесені до Положення про застосування Національним банком України заходів впливу постановою НБУ від 07.09.2018 р. №98. Постанова набрала чинності 11 вересня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»