• Посилання скопійовано

НБУ радить бути обережними з кредитами «під 0%»

За позицією НБУ, фінустанови не роздають кошти просто так. Тому слід уважно читати договори та перевіряти всі умови кредиту

НБУ радить бути обережними з кредитами «під 0%»

Національний банк України на своїй сторінці у facebook розповідає, що українцям варто бути дуже обережними з кредитами «під 0%». Фінустанови не роздають кошти просто так. Нудна, але життєво важлива порада: уважно читайте договори та перевіряйте всі умови кредиту.

Як самостійно захистити свої права розповіла начальник управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ Ольга Лобайчук в ефірі телеканалу Україна 24.

Фішка кредитів «під 0%» – ця ставка може діяти лише тиждень. А після цього вмикаються штрафи, пеня, комісії та додаткові відсотки. Ви здивуєтеся, у зверненнях громадян ми зустрічали максимальну ставку за кредитом – 1 702% річних.

Але є складність. Людина самостійно підписала договір з такими умовами. Захистити права у такому випадку складно. Єдиний, хто може допомогти, – це суд.

З січня цього року в Україні запрацював захист прав споживачів фінансових послуг. Ми почали активну роботу з банками. Встановили вимоги до реклами та інформації на сайті. Банки повинні будуть їх виконувати з вересня. Аналогічні вимоги розробляємо до фінансових компаній. Але це не робиться за один день. Це довгий та складний процес.

Більше – в інтерв’ю Ольги Лобайчук за посиланням.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»