• Посилання скопійовано

ВРУ обрала нового голову Нацбанку

ВРУ на засіданні, яке відбулося 7 жовтня, обрала на посаду голови НБУ Пишного Андрія. Прийнято відповідну постанову

ВРУ обрала нового голову Нацбанку

7 жовтня на черговому засіданні ВРУ було прийнято постанову щодо призначення Андрія Пишного на посаду голови НБУ. Про це розповів Железняк у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, Андрій Пишний був на засіданні ВРУ.

Головні тези з виступу і відповідей нового голови НБУ:

 "⁃ Гроші на покриття дефіциту (більше 30 млрд $) нам потрібні і на скільки я знаю, їх готові надати міжнародні партнери. Але для цього потрібен МВФ.

 ⁃ Ухвалені рішення щодо обмежень під час війни, я вважаю цілком адекватні.

 ⁃ Дизайн внутрішньої боргової політики має бути погоджений з міжнародними партнерами. 

 ⁃ НБУ бачить недостатня дієвість монетарної трансмісії.

 ⁃ Щодо продажу облігацій НБУ - будемо розібратися.

 ⁃ Я не готовий зараз прогнозувати курс. 

 ⁃ Я вітаю заяву Мінфіну про необхідність відмови від емісійного фінансування бюджету. Але це залежить від наших міжнародних партнерів і їх підтримки. 

 ⁃ Облікова ставка 25% адекватна і поки буде такою. 

 ⁃ Курс який визначений НБУ цілком адекватний і відповідає поточним економічним реаліям. Курс на ринку це коливання в основному через психологічний елемент.

 ⁃ Зараз (станом на 7 жовтня) наші золотовалютні резерви вже більше 24 млрд доларів. За останній тиждень вони покращились навіть від початку жовтня."

Нагадаємо, що Верховна Рада України 6 жовтня 2022 року схвалила подану Президентом України Володимиром Зеленським постанову № 8104 про звільнення Кирила Шевченка з посади Голови Національного банку України.

Кирило Шевченко 4 жовтня 2022 року подав на розгляд Президенту України заяву про свою відставку з посади Голови Національного банку. Про це ми писали тут.

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»