• Посилання скопійовано

Перенесення робочих днів не змінює тривалості робочого часу протягом року

Лист Мінсоцполітики від 13.08.2012 р. №270/13/116-12 «Про перенесення робочих днів»

Мінсоцполітики зазначає, що рішення про перенесення робочих днів приймається роботодавцем самостійно шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.
Прийняте рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи та норму тривалості робочого часу у місяцях, в яких запроваджено перенесення робочих днів, проте не спричиняє зменшення тривалості робочого часу впродовж року, фонду заробітної плати, обсягів виробництва, надходжень бюджетних коштів тощо.
Отож усі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу мають здійснюватися за зміненим у зв'язку з перенесенням робочих днів графіком роботи підприємства.
Припустімо, якщо наказом роботодавця день 19 червня 2012 року встановлено вихідним, а день 21 липня 2012 року — робочим, то працівники, які перебували в установлений наказом вихідний день у відпустках, повинні працювати відповідно до встановленого графіка робочого часу, тобто 21 липня 2012 року.
При цьому тривалість встановленого робочого дня у суботу має дорівнювати тривалості робочого дня, за який здійснюється відпрацювання.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»