• Посилання скопійовано

Строки для повернення авансу, якщо відрядження не відбулося

Податківці нагадують, що на повернення коштів (авансу) до каси підприємства у працівника є 3 банківські дні з дня прийняття рішення про відміну поїздки

Строки для повернення авансу, якщо відрядження не відбулося

ДФС у Тернопільській області нагадує, що кошти (аванс) відрядженому працівникові повинні видаватися перед від’їздом у відрядження.

Якщо працівник отримав аванс на відрядження і не виїхав, то він повинен протягом трьох банківських днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки повернути до каси підприємства зазначені кошти.

При цьому, у разі неповернення таким працівником протягом трьох банківських днів авансу на відрядження, сума таких коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, включається до оподатковуваного доходу такого працівника. 

Від редакції: Такий строк повернення коштів встановлено п. 11 розд. ІІ Інструкції №59, норми якої не поширюються на підприємства небюджетної сфери. Тому підприємствам небюджетної сфери порядок та строки повернення коштів виданих на відрядження, яке скасовано, слід включити у розроблене Положення про відрядження. 

Крім того, оскільки кошти було отримано працівником для відрядження,  то такий працівник має подати ще й авансовий звіт.

Усі новини на тему >>>

Зверніть увагу! На порталі "Дебету-Кредиту" також оновлено тематичну сторінку "Відрядження". Актуальні новини, документи, довідники, аналітичні статті та коментарі фахівців "ДК" - усе на одній сторінці.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»