• Посилання скопійовано

Зарплата за сумісництвом менша за мінімальну: нюанси виплати "декретних"

Мінсоцполітики розповіло про порядок виплати допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами за сумісництвом у разі, якщо зарплата нижча за мінімальний розмір

Зарплата за сумісництвом менша за мінімальну: нюанси виплати "декретних"

У листі від 13.10.2016 р. №334/18/99-16 Мінсоцполітики зазначила, що допомога у зв'язку з вагітністю та пологами за основним місцем роботи надається на підставі листка непрацездатності у розмірі не меншому, ніж мінімальна зарплата, встановлена на час настання страхового випадку.

Якщо працівниця працює ще й за сумісництвом, то така допомога за місцем роботи за сумісництвом надається на підставі копії листка непрацездатності. При цьому доплата до суми допомоги до розміру мінімальної зарплати не здійснюється, оскільки за даним страховим випадком норма частини другої статті 26 Закону №1105 реалізована за основним місцем роботи.

Але порядок нарахування допомоги за всіма місцями роботи однаковий. І у разі, коли страховий стаж менше 6 місяців потрібно пам'ятати про таке. 

У такому разі діє обмеження суми допомоги двократним розміром мінімальної зарплати. На думку Мінсоцполітики, воно має застосовуватись окремо за кожним місцем роботи. Такий висновок фахівці Мінсоцполітики зробили на підставі п. 30 Порядку №1266, яким передбачено обчислення сумарної зарплати, з якої розраховуються виплати, за основним місцем роботи та за місцем (місцями) роботи за сумісництвом лише у випадку застосування обмеження розміром максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»