• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики про дотримання 16 днів між виплатою зарплати

Коли виплата здійснюється напередодні, а коли – в дати, визначені колдоговором?

Мінсоцполітики про дотримання 16 днів між виплатою зарплати

Запитання: Трудовими контрактами, укладеними з працiвниками пiдприємства, встановлено чiткi строки виплати зарплати: за першу частину мiсяця - 22 числа поточного (оплачуваного) мiсяця, за другу - сьомого числа мiсяця, наступного за оплачуваним. Якщо день виплати зарплати збiгається з вихiдним, святковим або неробочим днем, зарплата виплачується напередоднi.

Чи має пiдприємство дотримуватися промiжку часу, що не перевищує 16 календарних днiв мiж виплатами, i переносити дату виплати авансу, якщо день виплати зарплати був перенесений через збiг з вихiдним?

 

Відповідь Мінсоцполітики: За статтею 115 КЗпП та ст. 24 Закону "Про оплату працi" термiни виплати заробiтної плати встановлюються пiдприємствами самостiйно в колективному договорi, але при цьому заробiтна плата має виплачуватися не рiдше нiж два рази на мiсяць через промiжок часу, що не перевищує 16 календарних днiв, та не пiзнiше вiд семи днiв пiсля закiнчення перiоду, за який провадиться виплата.

Конкретнi дати виплати заробiтної плати пiдприємство встановлює самостiйно з урахуванням специфiки роботи.

Згiдно з названими статтями, якщо день виплати заробiтної плати збiгається з вихiдним, святковим або неробочим днем, заробiтна плата виплачується напередоднi.

Ураховуючи зазначене, якщо день виплати заробiтної плати збiгся iз святковим (неробочим) чи вихiдним, заробiтну плату потрiбно виплатити напередоднi цих днiв, а наступну - в днi, визначенi колективним договором пiдприємства.

Начальник вiддiлу, Неля СИНЬКО

"Праця i зарплата" №20 (1032), 31 травня 2017 р.

Джерело: Dominanta

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»