• Посилання скопійовано

Нюанси оплати праці особи з інвалідністю при неповному робочому часі

За бажанням працівника - особи з інвалідністю роботодавець зобов’язаний встановити йому пільгові умови праці. Оплата праці в цих випадках здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу або залежно від виробітку

Нюанси оплати праці особи з інвалідністю при неповному робочому часі

Посадовими особами відділу з питань праці південного регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області проведено семінар з представниками відділу освіти виконкому Покровської районної в місті ради, з питань права на неповний робочий день або робочий тиждень.

За бажанням працівника - особи з інвалідністю роботодавець зобов’язаний встановити йому пільгові умови праці. Оплата праці в цих випадках здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу або залежно від виробітку.

Сутність неповного робочого часу полягає в тому, що працівник працює менше за звичайну тривалість робочого часу і при цьому оплата його праці здійснюється пропорційно до відпрацьованого часу або залежно від виробітку.

Причому таке зменшення може встановлюватися шляхом:

  • зменшення тривалості щоденної роботи;
  • зменшення кількості днів роботи протягом тижня або одночасного зменшення кількості днів і тривалості щоденної роботи.

Усе залежатиме від домовленості між роботодавцем і працівником - особи з інвалідністю. Так, це можуть бути і дві години на день, і дві години на тиждень. Однак при цьому має бути дотримано мінімальних державних гарантій щодо оплати праці.

Мало того, якщо індивідуальною програмою працівника - особи з інвалідністю передбачено зменшену тривалість робочого часу, роботодавець просто зобов’язаний створити такі умови.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»