• Посилання скопійовано

Профспілки підтримують посилення відповідальності роботодавців за затримку виплати зарплати

Профспілки чекають від нардепів прийняття законопроєкту №9510 щодо посилення захисту вимог працівників стосовно виплати заборгованості із зарплати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця

Профспілки підтримують посилення відповідальності роботодавців за затримку виплати зарплати

Як ми повідомляли, на розгляді парламентаріїв знаходиться законопроєкт №9510 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця», яким враховано пропозиції профспілок. У разі його прийняття Верховною Радою України суттєво посилиться соціальний захист працівників.

Голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко повідомив на власній сторінці у Фейсбуці про зверннення від профспілок області до народних депутатів України від Черкащини із закликом підтримати зазначений законопроєкт. Адже нині частина працівників у разі несвоєчасного отримання заробітної плати неспроможна придбавати товари, продукти харчування, ліки, сплачувати комунальні послуги тощо.

А працівники збанкрутілих підприємств у випадку несплати роботодавцем єдиного соціального внеску при виході на пенсію недоотримують відповідні кошти.

***

Читайте також:

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Оплата праці

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оплата праці»