• Посилання скопійовано

Оновлено порядок видачі довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю

Мінсоцполітики виклало у новій редакції Порядок видачі довідки про чисельність працюючих осіб з інвалідністю

Оновлено порядок видачі довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю

Мінсоцполітики наказом від 28.12.2016 р. №1622 (зареєстрований в Мін'юсті 23.01.2017 р.) внесло зміни до наказу Мінпраці від 25.03.2002 р. №169, яким був затверджений Порядок видачі довідки про чисельність працюючих інвалідів. Тепер цей порядок викладено у новій редакції і він має назву Порядок видачі довідки про чисельність працюючих осіб з інвалідністю. 

Цей Порядок регулює видачу відділеннями Фонду соціального захисту інвалідів довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю, які мають основне місце роботи на підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадської організації інвалідів, їх відокремлених підрозділах (далі - підприємство, організація), а також у фізосіб, які використовують найману працю, виходячи з середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу.

Підприємства, організації, а також фізособи, які використовують найману працю, для отримання довідки відповідно до свого місцезнаходження подають до відділення Фонду такі документи:

Якщо підприємства, організації та фізособи зареєстровані менше року, звіт за формою №10-ПІ подається ними за весь період діяльності, але не менше ніж за один звітний квартал.

Подані документи реєструються в журналі реєстрації виданих довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю.

Відділення Фонду після опрацювання поданих документів протягом 10 днів після їх реєстрації видають безкоштовно довідку про чисельність працюючих осіб з інвалідністю за встановленою формою.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування, яке заплановане в "Офіційному віснику України" у № 17 (28.02.2017).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»